Mennesker har brukt forskjellige former for kommunikasjon for å uttrykke tanker, ideer og visjoner siden tidenes morgen. Film ble oppfunnet for å formidle disse historiene til publikum på en måte de forsto og følte seg underholdt av. Mange ganger er det å formidle disse historiene likevel en kompleks oppgave. Mange har slitt med å få publikum til å forstå og oppleve alt til det fulle potensialet. Noen ganger er det mangel på fantasi, men aller mest på grunn av mangel på riktig teknologi. Imidlertid har dette problemet blitt løst på grunn av økningen i VFX.

“Å se er å tro”, og å gjøre ting troverdig er ingen lett oppgave, men å lage sømløse fotorealistiske illusjoner er hovedmålet til alle VFX-artister.

VFX er ganske enkelt sagt, effekter som brukes for å gi dybde til den visuelle representasjonen av historien, og har de siste årene tatt mer og mer over for praktiske effekter. VFX fortsetter å utvikle seg og åpner stadig for nye muligheter som ikke er levedyktig å filme.

Med bruk av CGI og alle de andre verktøyene for VFX, er artister nå i stand til å ha kontroll over bildene sine på en måte som ikke var mulig før.

VFX involverer integrering av filmopptak og genererte bilder for å skape miljøer som ser realistiske ut, men ville vært farlige, dyre, upraktiske, tidkrevende eller umulige å fange på film. Uten denne teknologien ville det vært mange historier som ikke hadde vært mulig å formidle. I hvert fall ikke på en like engasjerende og overbevisende måte.