Visualisering er en teknologi for raskt og realistisk skildre produkter og arkitektur visuelt. Når et produkt, et program eller et konsept fremdeles er i sine tidlige stadier, brukes visualisering til å skape overbevisende bilder for å fortelle historien til produktet.

Mer spesifikt innebærer denne prosessen programvare for visning og manipulering av 3D-modeller eller tekniske tegninger. Det dette oppnår er å la sluttbrukeren få en visuell fremstilling av produktet før det er utviklet en prototype.

Visualisering er et kraftig markedsføringsverktøy som blir stadig mer vanlig. De siste årene har kvaliteten blitt så høy at noen bransjer har nesten fullstendig erstattet tradisjonell produktfotografering med visualisering. I likhet med fotografer må man også vite hvordan presentere produktet med best lys, vinkel og miljø. På samme måte som at man ikke nødvendigvis er en god fotograf om man eier et kamera klarer man heller ikke skape flotte illustrasjoner så lenge man har tilgang til et visualiseringsverktøy. I Broomstick har samtlige over 10 år erfaring med visualisering, og vi kunne skrevet mange fine ord om vår kompetanse, men velger å la arbeidet snakke for seg selv.

Mange tenker først på boligvisualisering, men visualisering er mye mer utbredt og brukes på langt mer enn bare arkitektur. Evnen til å visualisere objekter i naturtro miljøer gjør digital modellering til et attraktivt alternativ på et stort utvalg av skalaer, fra oljerigger til smykker og omtrent hva som helst i mellom. For det utrente øyet kan visualisering ofte ikke skilles fra profesjonelle fotografier. Gjengitte illustrasjoner inkluderer materialets spesifikke strukturer, nøye skreddersydd belysning og utrolige detaljnivåer. Disse egenskapene er det som gjør visualisering perfekt for markedsføring. Forbrukere kan samhandle med disse detaljerte bildene for å evaluere produktkvalitet, funksjonalitet og estetisk appell uten behov for å forlate sine hjem og kontorer.

Vi opplever at folk oftest ser for seg at visualisering brukes i de tilfellene hvor produktet ikke eksisterer enda, og det er kanskje sant, men det er også noen felt som etterspør visualisering selv om produktene allerede er operative. De fleste av disse finner vi i industrier som opererer der det er vanskelig å komme til, og produserer maskiner med lukkede systemer. Eksempelvis under havet eller til og med under havbunnen. To store næringer i Norge som er gode eksempler på dette er fisk- og oljeindustrien.