“Å animere” kommer fra det latinske verbet “ANIMARE” som betyr å gjøre levende eller å fylle med pust. Med enklere ord; animasjon betyr å gi liv til fantasien vår. Animasjon er en rask visning av bildesekvenser for å skape en illusjon av bevegelse. Tidligere ble disse bildene tegnet for hånd eller ved å ta foto av fysiske modeller som flyttes for hånd, noe som fremdeles skjer, men har blitt en nisje innenfor animasjon. Den vanligste metoden for å skape animasjon nå til dags er via forskjellige dataprogrammer.

De fleste av oss har et eller annet forhold til animasjon. Om ikke, så har du nok i det minste sett en. De kommer i mange varianter. Forskjellige typer til forskjellige formål. Noen er lange, og noen er korte. Noen er morsomme og noen triste. Forskjellige studioer spesialiserer seg på forskjellige typer. En av de mest populære(i hvert fall de siste årene) er 3D animasjon, som også er typen vi i Broomstick spesialiserer oss på. Det er også med denne typen animasjon man kommer nærmest fotorealisme, og har generelt minst begrensninger med. Denne formen for animasjon gir også mest troverdighet til et produkt som kanskje ikke er produsert enda, nettopp fordi man kan fremstille produkters funksjon med høy detaljgrad og realisme. I kombinasjon med ekte film sliter man ofte med å se hva som er animasjon. Denne kombinasjonen kalles VFX, som du kan lese mer om under den tjenesten.

Animasjon er bilder satt i sekvens. Som regel generert med forskjellige programvarer. Desto flere man behersker desto mer frihet har man til å skape de beste bildene ettersom forskjellige verktøy har sine styrker og svakheter. Teknologien og den visuelle kvaliteten blir bare bedre og bedre, og aldri før har man kunnet skape gode animasjonsfilmer så effektivt som man kan nå. Animasjon lar deg være svært kreativ ettersom du kan presentere nesten hva som helst i en animasjonsfilm. Du trenger ikke holde deg til det som er realistisk eller mulig med tradisjonelle reklamefilmer. Å blande det fantasifulle med historien din er også en god måte å holde seeroppmerksomheten lenger. Om prosjektet drar nytte av det, mikser vi også inn andre former for animasjon i filmen, som for eksempel motion graphics og infografikk. Motion graphics og infografikk er som regel en stilisert måte å tydeliggjøre hva som er viktig i filmen, med geometri, tekst og effekter. Eksempelvis fremheve teknisk informasjon på en kul måte. Man ser også oftere at disse formene for animasjon blir brukt sammen med ekte film av de samme grunnene. For denne type animasjon er det viktig å ha en teft for grafisk design ettersom den bygger på typografi og motion design. Forskjellen mellom motion graphics og infografikk kan være vanskelig å forstå, men en enkel regel er at man som regel omtaler motion graphics når det er snakk om 3D elementer, mens infografikk blir mer brukt i tilfeller det er snakk om 2D elementer.

Vi elsker animasjon, og vi leter hele tiden etter måter å forbedre vår kreative kvalitet og våre arbeidsløyper for at kundene skal få mest mulig verdi ut av deres budsjetter. Broomstick er alltid klar for nye utfordringer som tvinger oss til å skape animasjonsfilmer på nye måter, og målet vårt er å alltid levere et blendende arbeid som opprettholder en smart og distinkt stemme mens vi jobber harmonisk med prosjektets behov. Vi tilnærmer oss prosjektene fra målgruppens perspektiv slik at filmene blir så effektive som overhodet mulig. Hvis du kan forestille deg det, kan vi lage det. Noen ting tar bare litt lengre tid.